NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 4. 2024

Metalcorovci SetYøurSails, ki bodo jutri izdali nov album Bad Blood, predstavljajo nov single z naslovom Bad Company. Album bo poleg omenjenega singla zajemal te komade:

Bad Blood
Best of Me
T.F.M.F.
Halo
Lately
Dangerous
Bad Company
In My Head
Heart Attack
Eternally

5. 2. 2024

Nemški melodični hardcore/metalcorovci Setyoursails za 12. april prek Napalm Records napovedujejo nov album Bad Blood. V posluh pa že ponujajo video za istoimenski komad Bad Blood.

19. 1. 2024

Nemški heavy metalci The Night Eternal sporočajo, da je band iz osebnih razlogov zapustil Jones Nühlen.

»Unfortunately we have to inform you that Jones decided to part ways with The Night Eternal due to personal reasons. We‘re still good friends, so there‘s no bad blood and we respect his decision. Being a founding member, Jones was notorious for his catchy bass lines through all of our releases so far and we want to thank him sincerely for the great times we had.
There‘s a last chance to catch The Night Eternal with its original line-up on stage at Endzeit Festival on January 27th, so give Jones the honor and get your tickets!
For THE SATANIC PANIC TOUR starting on February 1st, our good friend Jannik will take over the bass duties.«

6. 10. 2022

Horror metalci Hell Theater so podpisali z založbo Wormholedeath, pri kateri bodo izdali prihajajoči album S'Accabadora. V digitalni obliki naj bi album izšel 28. oktobra, v fizični obliki pa novembra. Na albumu bodo naslednje skladbe:

Laughing Doll (Intro)
Eyes Painted Blood
A Strange Death
Church Of Saint Anthony, Pt. 1
Church Of Saint Anthony, Pt. 2
Mamuthones Dance
In The Dark Room
Domus De Janas
Dressed In Black
Morte Be Thy Name
The Legend Will Never Die (Outro)

16. 9. 2022

Kanadski veterani Sword bodo 25. novembra pri založbi Massacre Records izdali tretji album z naslovom III, ki prinaša naslednje komade:

Bad Blood
(I Am) In Kommand
Dirty Pig
Surfacing
Unleashing Hell
Spread The Pain
Took My Chances
Not Me, No Way

21. 9. 2021

Avstralski okultni doom metal trio Witchskull je posnel priredbo Sin City skupine AC/DC za prihajajoči tribute album Best of AC/DC, ki bo izšel 3. decembra pri založbi Magnetic Eye Records. Svoje priredbe so prispevali tudi Supersuckers, Domkraft, Electric Frankenstein, Kal-El, Red Mesa, Caustic Casanova, Ghost Ship Ritual, Kryptograf in drugi.

Tracklista je sledeča:
Witchskull - Sin City
Kal-El - It's A Long Way To The Top (If You Wanna Rock 'N Roll)
Bob Balch & Tony Reed - What's Next To The Moon
Kryptograf - Bad Boy Boogie
Blue Heron - Walk All Over You
Supersuckers - Overdose
Riff Lord - For Those About To Rock (We Salute You)
Solace - Whole Lotta Rosie
Red Mesa - If You Want Blood
Ghost Ship Ritual - The Razors Edge
Caustic Casanova - Dog Eat Dog
Electric Frankenstein - High Voltage
Domkraft - Night Prowler

24. 5. 2021

Finski Amorphis so 21. maja pri založbi Nuclear Blast končno izdali dolgo pričakovani koncertni album Live At Helsinki Ice Hall. Poleg omenjene izdaje so fantje izdali tudi posebno zbirateljsko izdajo vinilk, ki je sestavljena iz plošč, nastalih med letoma 2006 in 2020.

Album zajema naslednje skladbe:
The Bee
Heart Of The Giant
Bad Blood
The Four Wise Ones
Into Hiding
Sampo
Wrong Direction
Daughter Of Hate
Against Widows
My Kantele
The Golden Elk
Pyres On The Coast
Silver Bride
Black Winter Day
House Of Sleep

Da se boste lažje prepričali o nakupu koncertnega albuma, so fantje posneli tudi besedilni video za skladbo House of Sleep, ki jo lahko najdete na tej povezavi.

24. 3. 2021

Amorphis napovedujejo nov koncertni album z naslovom Live At Helsinki Ice Hall, ki bo izšel 21. maja pri založbi Nuclear Blast Records. Za pokušino je skupina že objavila tudi besedilni video za živo verzijo skladbe Daughter Of Hate, ki je na voljo na tej povezavi.

Spisek skladb je sledeč:

The Bee
Heart Of The Giant
Bad Blood
The Four Wise Ones
Into Hiding
Sampo
Wrong Direction
Daughter Of Hate
Against Widows
My Kantele
The Golden Elk
Pyres On The Coast
Silver Bride
Black Winter Day
House Of Sleep

21. 1. 2020

Švedski fuzz rock kvartet Huanastone je podpisal za založbo Argonauta Records, pri kateri bo spomladi izdal svoj drugi album, ki nosi naslov Third Stone From The Sun. Tukaj že lahko preverite tudi prvo skladbo Bad Blood.

Skupino tvorijo basist Filip Larsson, vokalist/kitarist Tobias Gonzalez, kitarist Carl Lambertus Olofsson in bobnar Victor Hansson.

30. 9. 2019

Kanadski stoner rock trio Woodhawk, v katerem so moči združili Turner Midzain (vokal, kitara), Mike Badmington (bas, vokal) in Kevin Nelson (bobni), predstavlja novi single Weightless Light s svojega tretjega albuma z naslovom Violent Nature, ki ga bo 1. novembra izdal v samozaložbi. Novi album so tudi tokrat posneli s producentom Jessejem Ganderjem (3 Inches Of Blood, Anciients, Bison, Japandroids).

Tracklista je sledeča:
Snake In The Grass
Weightless Light
Dry Blood
Heartstopper
Old Silence
Clear The Air
Violent Nature
As A Friend
Our Greatest Weakness

23. 8. 2019

Mayhem bodo 25. oktobra pri založbi Century Media Records izdali svoj šesti studijski album, katerega so naslovili Daemon.

Novi album prinaša sledeče skladbe:
The Dying False King
Agenda Ignis
Bad Blood
Malum
Falsified And Hated
Aeon Daemonium
Worthless Abomination Destroyed
Daemon Spawn
Of Worms And Ruins
Invoke The Oath

27. 6. 2019

Preko Theobelisk.net lahko premierno prisluhnete drugemu albumu ameriških heavy punksov Lifetime Shitlist z naslovom Bad Blood, ki bo izšel 16. avgusta pri založbi Grimoire Records. Hardcore/doom metal zasedbo iz Baltimora sestavljajo kitarist Matt Crocco (Iron Boss, Rancid Decay), vokalist/basist Ned Westrick (Indictments, Ironchrist), kitarist Corey Fleming in bobnar Ryan Larkin.

Bad Blood prinaša naslednje skladbe:
Bad Blood
Uncanny Valley
Double Blind
Not Yet
Proud Boys
Everyone Thinks They Will Survive The Apocalypse
Bonfire Of The Vanities
The Ballad

6. 10. 2017

Finci Santa Cruz so objavili videospot za novi single Young Blood Rising s prihajajočega albuma z naslovom Bad Blood Rising, ki bo izšel 10. novembra pri založbi M-Theory Audio.




1. 9. 2017

Finska glam metal zasedba Santa Cruz bo 10. novembra izdala novi studijski album z naslovom Bad Blood Rising, ki prinaša naslednje skladbe:
Young Blood Rising
River Phoenix (Album version)
Fire Running Through Our Veins
Drag Me Out Of The Darkness
Breathe
Voice Of The New Generation
Back From The Dead
Bad Habits Die Hard
Pure Fucking Adrenaline
Get Me Out Of California
River Phoenix (Part 2)

17. 7. 2017

Konec tedna se bo tolminsko Sotočje za teden dni preobrazilo v metalski raj na zemlji - pričele se bodo metalske počitnice v obliki festivala MetalDays 2017! Na letošnjo peto edicijo, ki se uradno prične v nedeljo, 23. julija, in traja do sobote, 29. julija 2017, prihajajo velika imena metal glasbe – od Marilyna Mansona, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Heaven Shall Burn, Grave Digger, Sólstafir, Pain do mnogih manj odmevnih imen tega raznolikega glasbenega žanra.

Marilyn Manson na MetalDays nastopi v ponedeljek, 24. julija!

Letošnja festivalska novost je tretji oder, v celoti posvečen novim imenom metal glasbe. Glasbeni program na NewForces odru se prične že dan pred uradnim začetkom festivala, v soboto, 22. 7.
Tudi v nedeljo, 23. 7., bo glasba odmevala le s tretjega odra.
V ponedeljek, 24. 7. pa MetalDays začne obratovati z vsemi silami: koncertni del bo zaznamoval Marilyn Manson, ki je s svojo glasbo in zunajzemeljsko pojavo šokiral glasbeni svet v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals pridobil hkrati sloves anti-vzornika mladini in skoraj kultne privržence. Marilyn Manson je s svojo glasbo dosegel velike uspehe – milijonske naklade albumov, prva mesta prodajnih lestvic, štirikrat pa je bil nominiran za glasbeno nagrado grammy. Coma White, The Dope Show, I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me), The Beautiful People, This is The New Shit, The Fight Song, Tourniquet, The Nobodies pa so le nekatere skladbe, s katerimi je Marilyn Manson postal glasbena ikona. Poleg Marilyna Mansona v ponedeljek na MetalDays prihajajo tudi Iced Earth, Loudness, Venom INC. in mnogi drugi.
V torek izstopajo Amon Amarth, Katatonia in Kadavar. V sredo v Tolmin prihajajo Doro, Bloodbath, Shining, Grave Digger in drugi, četrtek pa je dan za Opeth, Sólstafir, Architects in Blues Pills. V petek, zadnji koncertni dan, na MetalDays prihajajo Heaven Shall Burn, Pain, Death Angel in drugi. Na treh odrih se bo letos predstavilo več kot 110 nastopajočih, na spletni strani festivala pa sta že na voljo dnevni razpored in festivalska mapa.

Pestro ob-festivalsko dogajanje
MetalDays že leta prepričuje tudi z lokacijo – festival poteka v objemu narave, ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas, hladni reki Soča in Tolminka pa nesebično zagotavljata prepotrebno ohladitev. Festivalske počitnice vsako leto potekajo tudi v znamenju zanimivega in unikatnega ob-festivalskega programa: za dober začetek dneva bodo obiskovalcem vsako jutro na voljo joga, masaža in metalski fitnes, čez dan se bodo lahko preizkusili v slikanju ali se udeležili zabavnih športnih tekmovanj, kot so odbojka v tangicah, badminton zgoraj brez, twister, beer pong in tako dalje, pripravljajo pa se tudi mnoga druga presenečenja. MetalDays pa vsako leto svojim obiskovalcem omogoča tudi srečanje z organizatorjem – vaša mnenja, ideje ali pozdravi so več kot dobrodošli. Kot vsako leto bo raznolik tudi nabor hrane in pijače, med drugim bo ob letošnji peti obletnici festivala na voljo uradno MetalDays pivo, poimenovano Black Blood, ki je nastalo v sodelovanju z Bevog Brewery. Festival pa je naredil pomembne premike tudi z vidika vpliva na okolje, kar mu je prineslo tudi nagrado A Greener Festival Award in naziv Improvers.

Vstopnice in prevozi na MetalDays
Najljubša počitniška izbira za ljubitelje težkih zvokov v Tolmin, slovensko festivalsko prestolnico, vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz celotne Evrope, vse več pa je obiskovalcev tudi iz drugih koncev sveta. Na voljo je le še peščica vstopnic (tedenske, dnevne ali 3- dnevne), zagotovite pa si jih lahko v spletni trgovini MH Shop ali preko sistema Eventim.

Na MetalDays 2017 se bodo začele prodajati tudi vstopnice za MetalDays 2018, na voljo bodo tudi vstopnice za njegovega mlajšega, zimskega brata, festival Winter Days of Metal (31. 1.–4. 2. 2018, Bohinj).

Na MetalDays je mogoče priti tudi z organiziranim prevozom, ki ga izvaja zunanji partner organizatorja. Vse informacije so na voljo tukaj.

Nastopajoči: Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Heaven Shall Burn, Sólstafir, Grave Digger, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, MGLA, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The great discord, Angelus Apatrida, Aaven, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King,  Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Morywa, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Hellcrawler, Reverend hound, The black court, Srd, Transceatla, Chontaraz, Shot down, Grime, Gust, Tears of martyr, Moros, Stortregn, Raven, LIK, Bömbers, Implore, Firespawn, The Crawling, Turbowarrior of steel, Tytus, Myriad lights, Whorion, Fractal universe, Sober assault, Fallen tyrant, Omophagia, Sasquatch, In the crossfire, Infected chaos, Firtan, Amorgen, Blood ages, Novacrow, Overtures, Vasectomy, Burn fuse, Sleepers’ guilt, Carnage calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain is & Selfmachine, Greybeards, Seven Spires, Pantaleon, Pikes Edge, Nord.

Razpored nastopajočih po dnevnih.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija